Sleutel op de deur of niet?

Mij wordt vaak gevraagd, wat is de juiste manier om arbeid en materialen te kopen? Moet u gebruik maken van kant-en-klare leveranciers en handel of moet u arbeid en materiaal afzonderlijk inkopen en onderhandelen. Laat ik hier 100% duidelijk over zijn. Ik heb het antwoord. Ik ben nu in mijn derde decennium van hard kijken naar deze kwestie en heb meer dan 200 bouwers van dichtbij en persoonlijk bekeken en ondubbelzinnig concluderen op basis van het bewijs dat het duidelijke antwoord is om arbeid en materialen afzonderlijk te kopen – behalve wanneer de beste manier om te kopen is Sleutel op de deur.

Dit doet me denken aan een aantal andere eeuwenoude gemeenplaatsen, vooral in de sportwereld. Iedereen weet dat goed gooien beter is dan goed slaan – behalve op de dagen dat goed slaan beter is dan goed slaan. Zelfs Justin Verlander, die dit jaar zowel de Cy Young als de MVP awards won, verloor vijf wedstrijden en werd een paar keer geschommeld, waaronder een paar playoff wedstrijden. We weten ook dat in het voetbal, goede overtreding verslaat goede verdediging, tenzij je vorig jaar Green Bay Packers of dit jaar New England Patriots. Oké, hetzelfde geldt voor de Packers dit jaar. Zoek je sleutel op de deur prijzen?

De enige echte fout die je hier kunt maken is jezelf op te sluiten in één modus. De juiste aanpak verschilt per handelstraditie en markttraditie. Om te zeggen dat het situationeel is, is een grove oversimplificatie. Met name de nationale bouwers hebben een langlopende campagne gevoerd om alles wat mogelijk is apart te kopen en altijd een prijsverlaging als drijvende kracht aan te voeren. Dat is typisch gebaseerd op een strategie van alleen de beginprijs en geeft slechts een deel van het totale kostenplaatje. U kunt winnen of verliezen, maar u weet het niet zonder andere kritische elementen zoals levering, kwaliteit, garantie, communicatie, systeemintegraties, enz.

Het afbreken van arbeid en materialen helpt u om de kostencomponenten te isoleren en dat kan krachtig zijn. Het gebruik van kant-en-klare arbeid en materialen biedt een enorme stimulans voor de handel om zo efficiënt mogelijk te zijn en de afvalfactor tot een minimum te beperken. Dat bevalt me ook. Kan ik niet beide hebben? Wel, misschien, maar niet als je het maar op één manier doet. Evalueer elk onderdeel van het huis, wat het nodig heeft en wat uw leveranciers en handel er lokaal mee kunnen doen. Het antwoord zal soms “disintermediation” zijn, zoals supply-chain geeks het graag noemen. Andere keren is een kant-en-klare aanpak dwingend. Het antwoord kan van jaar tot jaar veranderen. Blijf flexibel, blijf evalueren en maak goede keuzes.